Llar d'Infants "El Barrufet" Campdevànol
Telf. 972 73 08 36
llarelbarrufet@gmail.com

Projecte educatiu

La Llar d’infants “ El Barrufet ” és una escola municipal, el seu projecte educatiu es basa en els principis de l’educació viva i activa.
La llar d’infants “El barrufet” té més de 25 anys de trajectòria, la última renovació i ampliació de la llar va ser al gener del 2007 fruit d’un gran esforç per part de l’ajuntament, de tot l’equip docent i de les famílies, i d’un treball intens,  ple d’emoció i la il·lusió i el desig de participar i col·laborar,  L’afany de, junts i juntes, dalt del mateix vaixell, tirar endavant un projecte no només educatiu, sinó un projecte de vida que ens acompanyarà a tots i a totes al llarg de molts anys.
Als infants, perquè aquí cercaran un acompanyament respectuós que els farà sentir, cada dia, que cadascú és com és i que està molt bé com és.
A les famílies, perquè trobaran en aquesta escola l’acompanyament que necessitin, i sentiran que junts i juntes compartim la il·lusió i l’esforç pel creixement dels seus fills i filles.
A les mestres, perquè l’entorn que estem creant ens acompanya en el nostre creixement personal i professional. L’escola és el nostre somni fet realitat; un acompanyament respectuós amb els processos de vida dels infants que dóna sentit a la nostra tasca docent.
I tot dins d’un marc de respecte i de cura. L’essència del projecte, la clau i la màgia de tot plegat.


Principis que fonamenten el nostre projecte educatiu


- La cura de totes les persones que formem la comunitat educativa.

- El reconeixement dels infants com a ciutadans de l’avui, del present.

- La pràctica de l’escolta i del diàleg respectuós.

- La valoració i acceptació de la diversitat.

- L’escola participativa i comunitària.

- La formació de l’equip docent viscuda com una responsabilitat personal i professional.

- La qualitat dels espais i dels ambients.

- L’escola com a organisme viu, com a espai de convivència i d’intercanvi relacional entre adults i infants. Un entorn on es pensa, es discuteix i es treballa amb la voluntat de reconciliar allò que un sap amb el que no sap. Un espai equilibrat entre la pedagogia de les emocions i els aprenentatges.

- L’escola com a espai d’infants, que parteix de la mirada dels nens i de les nenes. L’adult ha d’interpretar aquesta mirada i crear un entorn coherent amb els processos de vida dels infants.

- La relació amb l’entorn. La vida ha d’entrar a l’escola, i l’escola ha d’estar estretament relacionada amb l’entorn; les interrelacions entre el medi escolar i social fan que l’escola esdevingui un espai de l’avui i de l’ara.

- Un projecte educatiu democràtic i participatiu, compromès amb les persones, centrat en un bon clima i un alt nivell d’implicació, capaç de transformar els conflictes en aspectes positius per a la reflexió de manera que permetin el creixement i el desenvolupament professional de les persones, centrat en la presa de decisions consensuada… sempre a través d’una actitud d’escolta i valoració de les diferents creences.

A continuació, us adjuntem el nostre Projecte Educatiu de Centre. 


CUIDAR LES PERSONES, CUIDAR-NOS ENTRE TOTS I TOTES, SENTIR-NOS ESTIMATS I ACCEPTATS. 

Queda molt de camí per recórrer, però l’important és que el fem plegats.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada