Llar d'Infants "El Barrufet" Campdevànol
Telf. 972 73 08 36
llarelbarrufet@gmail.com

Perquè canviem el bolquer d’en peus.

El principal objectiu és facilitar l’autonomia, el fet de treure el bolquer s’ha de fer de manera progressiva i respectuosa i amb el ritme individual de cada nen. La millor manera de facilitar aquest procés de manera gradual és començant a fer canvis de bolquers estan drets, un cop són capaços de mantenir-se en aquesta posició.
El control d’esfínters, és un procés maduratiu i l’hem de tractar com a tal.
Estem acostumats a canviar als infants de manera horitzontal, així ens és més ràpid i fàcil per a nosaltres com a adults. Però després dels cursos realitzats l’any passat sobre Montessori, ens hem adonat de la importància del canvi i estem disposades a provar-ho, les avantatges del canvi d’en peus, serien :
* Els nostres ulls estaran en el mateix angle de visió i podem aprofitar per connectar i parlar.
* Perquè comencen a veure com baixem i pugem els pantalons,  les calcetes o calçotets inclús poden començar a participar.
* Perquè podrà començar a col·laborar.
* Perquè estan dret serà més conscient del perquè necessita ser canviat.
En definitiva estar en posició vertical li permetrà participar activament del canvi i facilitarà progressivament la seva autonomia i el seu procés progressiu al control d’esfínters, anirà aprenent de mica en mica a desvestir-se i vestir-se...
Cal tenir en compte,  però , per facilitar aquesta autonomia hem de fer alguns canvis a l’hora de vestir als infants, és important no portar bodi perquè per ells serà pràcticament impossible poder-lo descordar així com tornar-lo a cordar i a l’hora de voler asseure’s al wc es mullaran, per tant lo idoni és que portin calces o calçotets, així com un pantaló còmode per poder-lo pujar i baixar amb total autonomia.
El moment idoni serà dels 12 als 18 mesos tot i que són edats orientatives, cada infant és diferent i dependrà del seu estat maduratiu, amb la nostre pràctica ens hem adonat que els infants que encara que es mantinguin drets no aguanten bé l’equilibri no és un bon moment.
Esperem que us hagem contagiat la il·lusió per provar aquest canvi i us animem a provar-ho també  des de casa.
💛


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada