Llar d'Infants "El Barrufet" Campdevànol
Telf. 972 73 08 36
llarelbarrufet@gmail.com

Terra a les mans


El contacte amb la natura afavoreix autonomia, la creativitat, es desenvolupen els sentits,
 l' interès per aprendre i la salut física i psíquica dels infants, perquè la natura ens ofereix moltíssimes possibilitats per jugar i el joc és el nucli central del desenvolupament.
Evitant que experimentin lliurement amb elements naturals com la terra, l’aigua, els animals i les plantes, només aconseguim que els infants perdin importants espais de desenvolupament cognitiu i emocional, capacitat d’exploració, creativitat, habilitats per la convivència i per la resolució de problemes, a més de contribuir que siguin infants amb un sistema immunològic més feble. El contacte amb la natura afavoreix l’autonomia, la creativitat, es desenvolupen els sentits, l’interès per aprendre i la salut física i psíquica dels infants, perquè la natura ens ofereix moltíssimes possibilitats per jugar i el joc és el nucli central del desenvolupament.

 El joc a la natura és un joc lliure i és la base de moltes teories pedagògiques. Pals, pedres, branques, fulles, terra, insectes, els olors, l’aigua, etc. afavoreixen aquest joc lliure que contribueix al seu desenvolupament integral.


Un infant que s’ha embrutat per haver jugat amb la terra i amb l’aigua, per haver rodolat pel terra cercant fulles o floretes, per haver estat encalçant una papallona, per haver estat construint amb pedres, és un infant jugant a la natura, aprenent de la natura i ple d’experiències viscudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada